Egyptská vláda o dve hodiny skrátila zákaz nočného vychádzania

NETKY.SK • 25 August 2013, 08:30 • 2 min
Egyptská vláda o dve hodiny skrátila zákaz nočného vychádzania

KÁHIRA - Zákaz nočného vychádzania v Egypte platí od 14. augusta.

slovakia

left justify in out

Egyptská vláda dnes oznámila, že večerný zákaz vychádzania, ktorý platí v celej krajine, s okamžitou platnosťou skrátila o dve hodiny. Stalo sa tak v reakcii na žiadosti občanov a v súvislosti so zoslabnutím intenzity pouličných protestov. V dnes vydanom vyhlásení vláda spresnila, že zákaz nočného vychádzania bude platiť od 21.00 h miestneho času, nie od 19.00 h, ako to bolo doteraz, do 06.00 h.

Výnimkou, ako podľa egyptských médií upozornila vláda, budú piatky, keď sa v Egypte začína víkend a keď sa po poludňajších modlitbách tradične konajú protestné akcie.

Na mesiac vyhlásený zákaz nočného vychádzania platil doteraz denne 11 hodín. Agentúra AP uvádza, že opatrenie zasadilo ranu nočnému životu v Káhire a negatívne sa prejavilo na príjmoch mnohých podnikateľov, hotelov a reštaurácií.

Egypt sa zmietal vo vlne násilností od začiatku júla, keď bol vojenským prevratom zbavený úradu prvý demokraticky zvolený prezident v dejinách krajiny Muhammad Mursí. Intenzita násilností v posledných dňoch badateľne klesla, uviedla AP.

Zákaz nočného vychádzania v Egypte platí od 14. augusta, keď polícia v Káhire zlikvidovala stanový tábor prívržencov islamistického Moslimského bratstva, ktorí žiadali návrat zvrhnutého Mursího. Protesty, zvané aj Piatky mučeníkov, neprilákali do ulíc veľa ľudí a sú aj relatívne pokojné. 

Od 3. júla, keď armáda zosadila Mursího, prišlo v Egypte v potýčkach medzi jeho priaznivcami a bezpečnostnými zložkami o život viac ako 1000 ľudí, vrátane asi 100 policajtov. Moslimské bratstvo tvrdí, že počet obetí je oveľa vyšší. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies