Egypt rázne dementoval izraelské správy o ponuke časti územia Sinaja Palestínčanom pre ich štát

NETKY.SK • 23 Február 2017, 18:12 • 2 min
Egypt rázne dementoval izraelské správy o ponuke časti územia Sinaja Palestínčanom pre ich štát

KÁHIRA - Hovorca egyptského prezidenta Abdala Fattáha Sísího dnes kategoricky a rázne odmietol izraelské správy o tom, že Egypt ponúkol časť Sinajského polostrova Palestínčanom, aby si tam mohli zriadiť vlastný štát.

slovakia

left justify in out

Hovorca Alá Júsuf prostredníctvom citovaného vyhlásenia odkázal, že o tejto záležitosti sa nehovorilo ani nebola predložená na "žiadnej úrovni".

 

"Je nepredstaviteľné hovoriť o takom nerealistickom a neprijateľnom návrhu predovšetkým na Sinaji, ktorý je drahou súčasťou našej krajiny," dodal.

 

Hovorca to uviedol na záver dnešného stretnutia s vrchnými veliteľmi egyptskej armády a polície s prezidentom Sísím v Káhire.

 

Ideu o zriadení Palestínskeho štátu na Sinaji prvýkrát spomenul člen izraelskej vlády Ayoub Kara na Twitteri. Správu následne prevzali izraelské médiá, čo vyvolalo rozhorčenie Egypta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies