Šéf ruskej kandidatúry pre MS 2018: "V Londýne je vysoká kriminalita"

NETKY.SK • 20 Október 2010, 07:38 • 2 min
Šéf ruskej kandidatúry pre MS 2018: "V Londýne je vysoká kriminalita"

Šéf ruskej kandidatúry pre MS 2018: "V Londýne je vysoká kriminalita"

slovakia

left justify in out

img

Šéf ruskej kandidatúry na usporiadanie futbalových MS 2018 Alexej Sorokin odmieta obvinenia, podľa ktorých devalvoval svojimi výrokmi kampaň konkurenčného Anglicka. Sorokin uviedol, že Londýn sa vyznačuje vysokou kriminalitou a tamojší mladí ľudia sú častými konzumentmi alkoholu.
      "Spomínané správy sú úplne falošné a nepravdivé," reagoval Sorokin, ktorý pre ruský Sport-Express uviedol to, čo o deň neskôr v titulkoch uverejnili britské média. Podľa nich Sorokin pre ruský denník okrem iného povedal: "Nie je žiadnym tajomstvom, že Londýn má v porovnaní s ostatnými európskymi mestami najvyššiu úroveň kriminality a súčasne je súčasťou jednej z krajín s najväčšou konzumáciou alkoholu u mladých ľudí."  
      Sorokin súčasne poznamenal, že britské média sa snažili vykresliť Rusko ako rasistickú krajinu, "čo nie je pravda." Ostrovné média však obratom poukázali na prípad bývalého útočníka Lokomotivu  Moskva Petra Odemwingieho, v súčasnosti hráča West Hamu United, ktorý sa stal v Rusku terčom rasistických nápisov na vlajkách. Sorokin však odvetil, že to neboli rasistické narážky, ale kritika na jeho športové výkony.  
      O dejisku finálového turnaja MS 2018 sa definitívne rozhodne 2. decembra 2010 na zasadnutí FIFA v Zürichu, pričom okrem Ruska a Anglicka predložili spoločnú kandidatúru aj Španielsko s Portugalskom a Belgicko s Holandskom.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies