EBOR údajne zastavila príspevok na poľský závod automobilky VW

NETKY.SK • 16 December 2015, 08:58 • 2 min
EBOR údajne zastavila príspevok na poľský závod automobilky VW

LONDÝN - Európska banka pre obnovu a rozvoj (EBOR) údajne pozastavila vyplácanie financií určených na podporu vybudovania nového závodu spoločnosti Volkswagen (VW) v Poľsku. Na tento účel vedenie banky uprostred tohto roka vyčlenilo 250 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Podľa dvoch zdrojov agentúry Reuters sa však financovanie zastavilo. Dôvodom je emisný škandál nemeckej automobilky. "Je to zmrazené," povedal jeden zo zdrojov. Podľa jeho slov k rozhodnutiu EBOR prispelo, že nie je známy rozsah plánu škrtania nákladov a taktiež nárast nákladov spoločnosti VW na požičiavanie si.


Hovorca spoločnosti VW uviedol, že výstavba závodu v Poľsku sa už začala a dokončí sa. Celkové náklady spojené s jeho výstavbou by sa mali vyšplhať na 1,1 mld. eur. Závod v meste Wrzenia by mal podľa plánov vyrábať model Crafter. Ročne by mal závod vyrobiť 100 tis. vozidiel. V tejto fabrike by malo vzniknúť približne 3 tis. pracovných miest.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies