EasyJet prevzala časti aktív Air Berlin

NETKY.SK • 18 December 2017, 11:03 • 2 min
EasyJet prevzala časti aktív Air Berlin

BERLÍN - Britská nízkonákladová letecká spoločnosť EasyJet oznámila, že prevzala časti aktív skrachovaných nemeckých aerolínií Air Berlin na berlínskom letisku Tegel.

slovakia

left justify in out

Európska únia akvizíciu schválila minulý týždeň. EasyJet po nej bude prevádzkovať 25 lietadiel na letisku Tegel. Aerolínie prevzali lízingové zmluvy na lietadlá po bankrote nemeckej spoločnosti aj ďalšie aktíva vrátane tzv. pristávacích slotov a ponúkli prácu bývalým zamestnancom Air Berlin. Ani jedna strana nezverejnila žiadne finančné detaily o akvizícii.

 

Generálny riaditeľ EasyJet Johan Lundgren povedal, že britská spoločnosť po akvizícii začne prevádzkovať lety na krátke vzdialenosti z Tegelu a rozšíri svoju existujúcu základňu na ďalšom berlínskom letisku Schönefeld.

 

Air Berlin, ktorá bola po Lufthanse druhou najväčšou leteckou spoločnosťou v Nemecku, ukončila prevádzku v októbri. Väčšinu jej aktív by mala prevziať práve Lufthansa, o tejto transakcii však Brusel stále nerozhodol. Menšiu časť aktív získala EasyJet.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies