Dvojgólový Ďaloga ostal po naštartovaní obratu Sparty skromný

NETKY.SK • 13 September 2014, 10:04 • 2 min
Dvojgólový Ďaloga ostal po naštartovaní obratu Sparty skromný

PRAHA - Predovšetkým vďaka slovenským hokejistom sa pražskej Sparte vydaril vstup do nového extraligového ročníka.

slovakia

left justify in out

V piatkovom prvom kole si zverenci Josefa Jandača poradili s Plzňou 3:1, hoci od 16. minúty prehrávali. Obrat naštartoval v 22. min obranca Marek Ďaloga, ktorý o desať minút neskôr zvýšil na konečných 3:1. Krátko po Zvolenčanovom presnom zásahu dala rozhodujúci druhý gól bývalá slovinská opora Popradu Robert Sabolič, ktorému asistoval ďalší Slovák Lukáš Cingeľ. Celý duel odchytal spoľahlivý Rastislav Staňa, ktorý čelil celkovo 33 strelám súpera.

 

Cestu Sparty za výhrou dirigoval ofenzívny obranca Ďaloga, ktorý do mužstva prešiel z HC Lev Praha. V minulej sezóne pôsobil v Pardubiciach. "Hlavné je, že sme predvádzali, čo chcel po nás tréner. Po plzenskom góle to bolo z našej strany trocha nervózne, navyše sme hrali prvý zápas doma. Potom sme začali hrať a stretnutia dotiahli do konca," uviedol v rozhovore pre hokej.cz Ďaloga. 

 

Slovenský reprezentant je v českej extralige pravdepodobne najrýchlejším obrancom. Po úvodnom stretnutí netajil spokojnosť. "Z tých gólov mám samozrejme radosť. Niekedy tá šanca nie je, ale teraz sa to podarilo. Hlavné sú však tri body. Z vlastnej skúsenosti dobre viem, aké je to, keď sa nezachytí začiatok sezóny. Musíte potom doťahovať, nie je to ono. Navyše Plzeň je silný súper, vytvorila si dosť šancí. Nebol to ľahký zápas, preto sa tešíme z výhry. Keď sa darí mužstvu, potom z toho ťažia aj jednotlivci," doplnil pre hokej.cz Ďaloga. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies