Dve výstavy sôch na oboch brehoch Váhu

NETKY.SK • 4 Júl 2011, 10:24 • 2 min
Dve výstavy sôch na oboch brehoch Váhu

Dve výstavy sôch na oboch brehoch Váhu - Kultúra Dve výstavy sôch v exteriéri spríjemnia milovníkom umenia letné prechádzky Piešťanmi. Na oboch brehoch Váhu – v centre i na Kúpeľnom ostrove sa opäť po roku až do konca prázdnin môžu zoznámiť s dielami domá

slovakia

left justify in out

img

Dve výstavy sôch v exteriéri spríjemnia milovníkom umenia letné prechádzky Piešťanmi. Na oboch brehoch Váhu – v centre i na Kúpeľnom ostrove sa opäť po roku až do konca prázdnin môžu zoznámiť s dielami domácich i zahraničných umelcov. Centrum Fontána prináša už 29. ročník Sochy piešťanských parkov, kúpele druhýkrát prichádzajú s prezentáciou Socha a objekt. Spolu je to niekoľko desiatok diel rôznych veľkostí, materiálov i myšlienok.
      Socha piešťanských parkov je tradičným podujatím, ktoré začalo v roku 1967. Jeho pravidelnosť skončila v roku 1993, kedy sa na dvanásť rokov odmlčalo. Obnovený ročník 2005 bol zatiaľ posledný, ktorý sa konal v spolupráci so Slovenskými liečebnými kúpeľmi Piešťany a.s., nasledujúce ročníky 2008 až 2011 sú v réžii mesta. Teraz sa prezentuje viac ako dvadsiatka slovenských a českých autorov, niektoré menšie diela sú vystavené v galérii Fontány. Organizátorom je Martin Valo.
      Projekt Socha a objekt má už šestnásť rokov, ale až na posledné dva roky sa konal výlučne v Bratislave. Vlani prvýkrát organizátori časť diel priviezli do Piešťan, teraz sú na Kúpeľnom ostrove vystavené práce slovenských sochárov, medzi zahraničnými je najviac holandských umelcov. Podľa organizátora Viktora Hulíka sú tohtoročné diela v porovnaní s vlaňajškom monumentálnejšie.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies