Dve koptky zranené pri útoku v Káhire sa budú liečiť v Budapešti

NETKY.SK • 8 Február 2017, 10:58 • 2 min
Dve koptky zranené pri útoku v Káhire sa budú liečiť v Budapešti

BUDAPEŠŤ - Dve egyptské koptky, ktoré utrpeli zranenia pri vlaňajšom decembrovom atentáte v Káhire, privezú do budapeštianskej vojenskej nemocnice na rehabilitáciu.

slovakia

left justify in out

Agentúre MTI to dnes povedal predstaviteľ maďarského ministerstva ľudských zdrojov zodpovedný za pomoc prenasledovaným kresťanom Tamás Török.

 

Podľa jeho slov vláda Maďarska ponúkla prostredníctvom maďarského veľvyslanca v Egypte Pétera Kvecka pomoc koptskému cirkevnému spoločenstvu, ktorého členovia sa 11. decembra v Káhire zranili pri atentáte v koptskom Chráme sv. Petra a Pavla. Pri útoku zahynulo 25 ľudí a 49 ďalších utrpelo zranenia.

 

Koptská pravoslávna cirkev minulý týždeň požiadalo Maďarsko o rehabilitáciu dvoch zranených žien. Požiadavku prerokovali s maďarským rezortom obrany a s vojenskou nemocnicou. Maďarskí a egyptskí lekári v uplynulých dňoch viackrát konzultovali stav pacientov, informoval Török.

 

Jednej zo zranených urobia plastickú operáciu tváre; jej liečenie v Budapešti potrvá niekoľko týždňov. Stav druhej pacientky je menej vážny, dodal predstaviteľ ministerstva ľudských zdrojov.

 

Koptská pravoslávna cirkev je najväčšou kresťanskou cirkvou v Egypte. Jej najvyšší predstaviteľ sa tituluje ako alexandrijský pápež a patriarcha celej Afriky; od roku 2012 je ním Teodor II. (uvádzaný aj ako Tawadros II.).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies