Dunajská Streda už v Turecku, odohrá štyri prípravné duely

NETKY.SK • 20 Január 2017, 17:48 • 2 min
Dunajská Streda už v Turecku, odohrá štyri prípravné duely

DUNAJSKÁ STREDA/ANTALYA - Výprava slovenského fortunaligového klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda pricestovala vo štvrtok neskoro večer do tureckej Antalye, kde absolvujú hráči trinásťdňové sústredenie na jarnú časť sezóny 2016/2017.

slovakia

left justify in out

Rumunský hlavný kormidelník Csaba László bude mať v "krajine polmesiaca" do konca januára k dispozícii dovedna 25 futbalistov, z toho troch brankárov. Chýbajú traja dlhodobo zranení Jakub Brašeň, Gergö Kocsis, Dezider Egri ako aj Branislav Ľupták - ten absolvoval v utorok sonografické vyšetrenie, ktoré preukázalo natrhnutý lýtkový sval.

 

"Do zdravotného štábu pribudol fyzioterapeut 28-ročný rodák zo Sedmohradska Botond Máthé, ktorý ostatný rok a pol pracoval pre Maďarský futbalový zväz," informuje oficiálna internetová stránka dunajskostredského klubu.

V rámci tureckého sústredenia odohrá FC DAC 1904 Dunajská Streda napokon až štyri prípravné stretnutia: v sobotu 21. januára o 17.00 h (15.00 h SEČ) proti ukrajinskému FC Karpaty Ľvov, v stredu 25. 1. nastúpia "žlto-modrí" proti ruskému Dinamu Moskva, v sobotu 28. januára proti kazašskému klubu Kajrat Almaty a v nedeľu 29. 1. si zmerajú sily s bulharským tímom FK Lokomotiv Gorna Orjachovica.

"V programe nastala malá zmena, namiesto troch stretnutí odohráme štyri, takže každý hráč dostane príležitosť absolvovať aspoň raz kompletných 90 minút. Sústredenie však nie je len o tom, aby sme hrali zápasy v lepších klimatických podmienkach. Ešte dôležitejšia je integrácia nových hráčov do tímu a utuženie vzťahov medzi realizačným tímom a kádrom. Chceme a potrebujeme napredovať vo všetkých smeroch. Aj preto sme zobrali do Turecka 25 hráčov, s ktorými rátame. Sledujeme však aj tých, ktorí zostávajú doma. Budú pracovať pod vedením môjho asistenta pri prvom tíme Branislava Fodreka, absolvujú aj nejaké prípravné zápasy. Jednoznačne chceme pokračovať v sledovaní hráčov v B-tíme a u mládeže. To je jedným z dôvodov, prečo za nami príde reprezentant do 18 rokov Dominik Špiriak. Na jar bude síce naďalej hrávať v doraste, chcem však, aby spoznal a okúsil, o čom je profesionálny futbal," skonštatoval na klubovom webe tréner Csaba László a doplnil:

 

"Máme teraz k dispozícii trinásť dní, počas nich budeme v Turecku pracovať najmä s loptou. Prvotným poslaním prípravných stretnutí je nacvičiť presuny jednotlivých formácií, to bude základným prvkom tréningového procesu. Po návrate z Antalye nám do štartu ligovej súťaže zostanú ešte dva týždne, keď sa budeme snažiť udržať mužstvo vo forme. Zameriame sa aj na rozvoj rýchlosti. Posledný týždeň už bude klasický predzápasový, s cieľom naladiť sa na prvý majstrovský duel."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies