Dubajským policajtom len tak ľahko neujdete: Pozrite sa na čom jazdia!

NETKY.SK • 7 November 2013, 10:05 • 2 min
Dubajským policajtom len tak ľahko neujdete: Pozrite sa na čom jazdia!

ABÚ ZABÍ - Ak sa chystáte niekedy do Dubaja a patríte k automobilovým nadšencom, majte oči na stopkách. Dubajská polícia má pravdepodobne najdrahší a najexkluzívnejší vozový park na svete. Pri obdivovaní moderných architektonických skvostov a atrakcií v centre mesta môžete poľahky naraziť na policajnú hliadku v 700 koňovom Brabuse, Bugatti Veyron či Lamborghini Aventador.

slovakia

left justify in out

Dubaj patrí k najbohatším svetovým aglomeráciám. Malá krajina s vysokou koncentráciou kapitálu a luxusu je známa rôznymi prominentnými stavbami. Za mimoriadne exkluzívnu však môžeme označiť aj zbierku vozidiel, ktoré má vo svojom majetku Dubajská polícia.

K neuveriteľným kúskom, o akých sa nemeckej Kobre 11 či našej Diaľničnej polícii môže iba snívať, pribudol nedávno aj svalnatý Mercedes-Benz G63 AMG v špičkovej úprave dvorného tunera Mercedesov – Brabus Widestar B637-700. Luxusné terénne vozidlo s 690 koňovým osemvalcom dokáže zrýchliť z nuly na stovku za menej ako 5 sekúnd a hravo zvládne aj náročný terén. Cena takéhoto modelu sa pravdepodobne blíži k sume 150 000 až 200 000 eur. Ak si myslíte, že je to jediné výkonné vozidlo slúžiace na pohodlné prenasledovanie delikventov na diaľnici, mýlite sa. K tým najdrahším vozidlám patrí napríklad Bugatti Veyron, Aston Martin One-77, Lamborghini Aventador, Ferrari FF, Bentley Continental GT, Ford Shelby, Mercedes-Benz SLS AMG a mnoho ďalších luxusných a športových áut, pričom niektoré z nich sú niekoľkonásobne drahšie ako nový prírastok v podobe Brabusu.

Prekvapujúcim faktom je, že Dubajská polícia nakupuje tieto autá najmä pre bežné hliadky, ktoré sa pohybujú v blízkosti turistických atrakcií a jej cieľom je prezentovať Dubaj ako bezpečnú a nadštandardne bohatú krajinu. Ak teda túžite po zvezení v jednom z týchto úžasných áut, skúste sa počas vašej návštevy v Dubaji zahrať na strateného, dezorientovaného turistu, ktorý potrebuje bezodkladnú pomoc a policajný doprovod. Možno sa vám splní životný sen!

Pozrite si aj krátke video zachytávajúce niektoré exkluzívne autá, ich výkon a objem motora:




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies