Dráma v USA: Muž zastrelil vodiča školského autobusu a uniesol dieťa

NETKY.SK • 31 Január 2013, 08:07 • 2 min
Dráma v USA: Muž zastrelil vodiča školského autobusu a uniesol dieťa

Dráma v USA Muž zastrelil vodiča školského autobusu a uniesol dieťa - Krimi Ozbrojený muž v americkom štáte Alabama sa zabarikádoval v podzemnom bunkri so šesťročným rukojemníkom. Na vidieckom pozemku zaujala pozície jednotka rýchleho nasadenia a policajn

slovakia

left justify in out

img

Ozbrojený muž v americkom štáte Alabama sa zabarikádoval v podzemnom bunkri so šesťročným rukojemníkom. Na vidieckom pozemku zaujala pozície jednotka rýchleho nasadenia a policajný vyjednávač sa pokúšal dohodnúť s únoscom prepustenie dieťaťa, informovala v stredu agentúra AP.

Dráma sa začala, keď muž v utorok popoludní miestneho času nastúpil do autobusu v meste Midland City a smrteľne postrelil vodiča, ktorý odmietol pustiť dieťa von. Strelec potom chlapca odviedol.

Šerif Wally Olson v krátkom vyhlásení v stredu večer uviedol, že vyjednávanie pokračuje a "v tejto chvíli nie je dôvod sa domnievať, že dieťa je zranené".

Kongresman Steve Clouse, ktorý sa stretol s miestnymi predstaviteľmi a chlapcovou rodinou, povedal, že v bunkri je jedlo aj elektrina a chlapec pozerá televíziu. Policajti mu mohli spustiť do bunkra liek po tom, ako s tým únosca súhlasil.

Susedia uviedli, že vidiecky pozemok s nehnuteľnosťou patrí 65-ročnému Jimmymu Leeovi Dykesovi. Podzemný bunker bol postavený ako miesto úkrytu pred prípadným tornádom. Okolité budovy museli evakuovať po tom, ako sa na Dykesovom pozemku našlo zariadenie, ktoré bolo pravdepodobne bomba.

Šofér nákladných áut na dôchodku je známy svojmu okoliu ako zlovestné indivíduum. Umlátil napríklad psa na smrť olovenou rúrou, vyhráža sa deťom za vstup na jeho pozemok a v noci hliadkuje s baterkou a brokovnicou.

Súdne záznamy ukázali, že Dykes sa mal v stredu ráno objaviť na súde, kde mal čeliť obvineniu z ohrozovania susedov, keď minulý mesiac išli autami okolo jeho domu. Susedia uviedli, že muž kričal a strieľal kvôli škode, ktorú podľa jeho tvrdení spôsobili ich nákladné autá na provizórnom retardéri na poľnej ceste.

Koroner informoval, že vodič autobusu podľahol mnohonásobným strelným poraneniam. Išlo o 66-ročného Charlesa Alberta Polanda mladšieho.

Riaditeľ okresného úradu pre školstvo Donny Bynum povedal, že Poland bol hrdina, pretože položil život, aby ochránil 21 žiakov. Dodal, že úrady vrátane Federálneho úradu pre vyšetrovanie "robia všetko, čo je v ich silách, aby zaručili bezpečné prepustenie tohto šesťročného žiaka materskej školy".

Sused podozrivého povedal pre agentúru AP: "Kým sa toto stalo, stretol som ho niekoľkokrát a pozeral sa na mňa, akoby chcel do mňa pohľadom vyvŕtať dieru. V pondelok som ho videl vo verejnej samoobslužnej práčovni, a keď som nastupoval do svojho nákladného auta, iba na mňa civel, civel a civel."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies