Dovolenkárom v Chorvátsku budú aj tento rok pomáhať slovenskí policajti

NETKY.SK • 5 Júl 2011, 12:33 • 2 min
Dovolenkárom v Chorvátsku budú aj tento rok pomáhať slovenskí policajti

Dovolenkárom v Chorvátsku budú aj tento rok pomáhať slovenskí policajti

slovakia

left justify in out

img

Slovensko aj tento rok vyslalo do Chorvátska svojich policajtov na obdobie letnej dovolenkovej sezóny. Pre TASR to dnes potvrdil policajný pridelenec SR v Chorvátsku Michal Kopčik.
      Ako spresnil, štvorica slovenských policajtov bude v júli pôsobiť na policajnej stanici Makarska v Splitsko-dalmatínskej župe a na policajnej stanici Crikvenica v Primorsko-goranskej župe. V auguste ich prídu vystriedať ďalší štyria kolegovia.
      "Všetko sa to riadi zmluvou o spolupráci medzi Slovenskom a Chorvátskom. Z tejto zmluvy vyplývajú slovenským policajtom v Chorvátsku aj právomoci, čo môžu a čo nemôžu," spresnil Kopčik na otázku, aký rozsah právomocí majú slovenskí policajti v krajine.
      Šéf polície Splitsko-dalmatínskej župy Ivica Tolušič dnes v sídle polície v Splite prijal zamestnancov polície Slovenska i Česka v rámci projektu medzinárodnej policajnej spolupráce pod názvom "Bezpečná turistická sezóna".
      Tolušič vyzdvihol dobré príklady doterajšej spolupráce a zdôraznil spokojnosť aj zo strany občanov Slovenska a Česka, uvádza sa na internetovej stránke Policajného riaditeľstva Splitsko-dalmatínskej župy.
      "Vyzdvihol, že je to jediný projekt svojho druhu v Európe, kde sa policajti z iných krajín zúčastňujú pri práci počas letnej turistickej sezóny," dodal Kopčik.
      Cieľom tohto projektu je zaistiť vyšší pocit bezpečnosti slovenských turistov dovolenkujúcich v Chorvátsku a poskytnúť im pomoc a asistenciu počas tranzitu cez územie Chorvátska, informovalo slovenské ministerstvo vnútra na svojej internetovej stránke.
      Počas minuloročnej dovolenkovej sezóny riešili slovenskí policajti v Chorvátsku celkovo 268 prípadov pomoci slovenským turistom, teda o 113 prípadov viac ako v roku 2009.
      Najčastejšími prípadmi sú stratené doklady či finančná hotovosť, ale aj dopravné priestupky - predovšetkým nesprávne parkovanie v turistických strediskách a následné odtiahnutie vozidla či dopravné nehody s účasťou Slovákov.

Zdroj: TASR/www.minv.sk



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies