Dopravný podnik v Prešove inštaluje prvé tri automaty s možnosťou platby kartou

NETKY.SK • 8 Marec 2018, 14:06 • 2 min
Dopravný podnik v Prešove inštaluje prvé tri automaty s možnosťou platby kartou

PREŠOV - Pre cestujúcich v prešovskej mestskej hromadnej doprave pribudol prvý automat na cestovné lístky, ktorý akceptuje platbu aj pomocou bezkontaktnej platobnej karty.

slovakia

left justify in out

V stredu ho namontovali na zastávke Na Hlavnej v smere na Veľkú poštu. Ide o prvý z trojice takýchto automatov, ktoré Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) zakúpil v tomto roku. V najbližších dňoch budú nainštalované aj zvyšné dva automaty na zastávkach Karpatská a Centrum v smere do mesta.

Ako agentúru SITA informoval riaditeľ DPMP Peter Janus, v tomto roku chystajú pre cestujúcich aj ďalšie novinky. Jednou z nich bude predaj predplatných cestovných lístkov cez internet. „Je to niečo na spôsob internetbankingu, kde si cestujúci bude môcť z domu, cez internet, kúpiť lístok cez platobnú kartu bez potreby navštíviť našu predajňu,“ vysvetlil Janus. Ďalšou novinkou má byť aplikácia sledujúca pohyb autobusov a trolejbusov. Tú už testovali v rámci skúšobnej prevádzky. „Náš server nebol schopný množstvo požiadaviek spracovávať a preto riešime presun týchto dát na nejaký cloud, kde by prístup mohol byť vo väčších objemoch. Pracujeme na tom s naším dodávateľom palubných počítačov,“ informoval Janus s tým, že podnik zároveň rieši už fungujúcu aplikáciu Ubian, ktorá takisto poskytuje možnosť sledovania reálnej polohy vozidiel konkrétnej linky. Vlastnú aplikáciu by chceli spustiť do pol roka.

Dopravný podnik sa v najbližších dvoch rokoch chystá na zastávky osadiť aj informačné tabule s údajmi o pohybe autobusov, ich príchodoch a odchodoch. Prvé štyri budú umiestnené na zastávkach na Železničnej stanici a Levočskej ulici v rámci výstavby prestupových zastávok, na ktoré získalo dotáciu mesto Prešov. „V rámci spracovania Masterplanu sme navrhovali ďalších 20 tabúľ umiestniť na najfrekventovanejších zastávkach. Ak to bude v Masterplane, budú sa na to môcť čerpať financie z operačných programov. Ale ak aj nie, tak budeme iniciovať, aby sme obstarávali tieto tabule sami. Je to požiadavka cestujúcich,“ dodal Janus.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies