Dopingový prípad Powella a Simpsonovej odročili na február

NETKY.SK • 16 Január 2014, 10:29 • 2 min
Dopingový prípad Powella a Simpsonovej odročili na február

KINGSTON - Vypočúvanie jamajského šprintéra Asafu Powella disciplinárnym výborom národnej antidopingovej komisie (JADCO) malo trvať dva dni, ale na záver stredajšieho konania ho odročili na 12. februára.

slovakia

left justify in out

To isté platí aj o prípade jeho tréningovej kolegyne Sherone Simpsonovej. Obaja mali po kontrole na jamajskom šampionáte minulý rok v júni pozitívne nálezy na oxilofrín. Zakázaný stimulant sa pravdepodobne dostal do ich tiel konzumáciou výživového doplnku epiphany D1, ktorý im odporučil ich fyzioterapeut Chris Xuereb.

Z doterajšieho vypočúvania vyplynulo, že Kanaďan Xuereb nemal licenciu pre výkon fyzioterapeutickej praxe a že bývalý svetový rekordér na 100 m Powell pri odbere vzorky neinformoval antidopingového komisára o doplnkoch svojej výživy, pretože boli pre neho nové a nepamätal si ich mená. 

Obaja bežci majú do vyriešenia kauzy zastavenú súťažnú činnosť



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies