Domy postavené nadáciou Brada Pitta začali hniť

NETKY.SK • 2 Január 2014, 12:34 • 2 min
Domy postavené nadáciou Brada Pitta začali hniť

NEW ORLEANS - Niekoľko domov, ktoré postavila charitatívna organizácia amerického herca Brada Pitta Make It Right pre obete hurikánu Katrina, sa začalo rozpadávať. Domy postavené v New Orleans vraj začali hniť zvonku aj zvnútra.

slovakia

left justify in out

"Drevo miestami zmenilo farbu na sivú alebo až na čiernu. Niektoré časti sa deformovali a vyrastali z nich huby. Niekoľko susedov to spozorovalo tiež," povedala pre portál Radar Online Nola Verrett, majiteľka jedného z domov. 

Taylor Royle z Make It Right pripísala vinu za súčasnú situáciu obydlí firme, ktorá mala na starosti inštalatérske práce. "Nedokázali zadržať vlhkosť, ktorá je v New Orleans očividne veľkým problémom," vysvetlila Royle. Pittova charitatívna organizácia už podnikla právne kroky voči inštalatérskej firme. Make It Right rovnako ako spomínaná spoločnosť sa však ďalej k celej záležitosti odmietajú vyjadriť. Hnijúce časti domov už v niekoľkých domoch nahradili novým drevom zo žltej borovice. Postupne by mali opraviť všetky postihnuté domy. "Je to tak, ako povedali. Ak sa niečo pokazí, napravia to. Z nášho domova od Make It Right sa veľmi tešíme," dodala Verrett aj napriek problémom, ktoré sa na stavbe vyskytli. 

Hurikán Katrina spôsobil v roku 2005 na americkom pobreží Mexického zálivu jednu z najhorších prírodných katastrof v dejinách USA. Podľa správy vyšetrovacej komisie Kongresu vláda a miestne úrady podcenili výstrahy a boli pasívne pri záchrane ľudí a majetku. V štátoch Louisiana, Mississippi a Alabama zahynulo najmenej 1 800 ľudí a zničených bolo asi 300-tisíc domov. Milióny ľudí museli evakuovať. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies