Dominanty banskobystrického námestia sa zahalia do tmy, potom sa rozsvietia na fialovo

NETKY.SK • 24 Marec 2023, 18:30 • 2 min
Dominanty banskobystrického námestia sa zahalia do tmy, potom sa rozsvietia na fialovo

BANSKÁ BYSTRICA - Dominanty banskobystrického námestia Hodinová veža a historická radnica sa v sobotu (25. 3.) v čase od 20.30 do 21.30 h zahalia do tmy. Vypnutím ich osvetlenia na jednu hodinu sa mesto pod Urpínom zapojí do celosvetovej kampane Svetového fondu na ochranu prírody Hodina Zeme. Samospráva o tom informovala na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

"Okrem klimatickej zmeny kampaň v súčasnosti upozorňuje aj na problém straty biodiverzity a ohrozenia prírodných zdrojov našej planéty. Prírodu už nestačí len chrániť, ale musíme ju začať aj obnovovať. Investujme jednu hodinu svojho času na akúkoľvek činnosť prospešnú pre našu planétu," vyzvalo mesto obyvateľov. Obidve banskobystrické dominanty sa následne z nedele (26. 3.) na pondelok (27. 3.) rozsvietia na fialovo v rámci Svetového dňa povedomia o epilepsii. "Deťom i dospelým s týmto ochorením vyjadríme takto svoju spolupatričnosť a podporu," dodalo mesto. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona