Dokumentácie a dozor pre úsek R2 budú stáť 2,9 mil. eur

NETKY.SK • 18 August 2014, 11:03 • 2 min
Dokumentácie a dozor pre úsek R2 budú stáť 2,9 mil. eur

BRATISLAVA - Vypracovanie dokumentácií pre stavebné povolenie a na ponuku, ako aj autorský dozor a vytyčovacie práce pre stavbu rýchlostnej cesty R2 Kriváň - Lovinobaňa, budú stáť takmer 2,9 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

slovakia

left justify in out

Je to 64,3 % z prvotnej predpokladanej ceny za tieto služby vo výške 4,5 mil. eur bez dane. Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) za dodávateľa vybrala združenie na čele so spoločnosťou Dopravoprojekt, a. s., ďalším členom je firma H + L Project, s. r. o.

 

Ako diaľničiari oznámili, vo verejnej súťaži prijali tri ponuky a subdodávatelia uvedeného združenia by mali vykonať okolo 41 % z objemu zákazky. Tender vyhlásili vo februári tohto roka, pričom dokumentácia na stavebné povolenie by mala byť hotová do desiatich mesiacov od účinnosti zmluvy a dokumentácia na ponuku do štyroch mesiacov od výzvy objednávateľa. Výkon autorského dozoru by mal trvať počas realizácie stavby úseku R2 predbežne tri roky. 

 

Výstavba úseku R2 Kriváň - Lovinobaňa v dĺžke 22,6 kilometra (km) má podľa plánov NDS začať predbežne v roku 2016 a skončiť v roku 2019. Pripravovaná stavba v okresoch Detva a Lučenec je zatiaľ v procese stavebného konania. Úsek R2 začne križovatkou Kriváň, bude pokračovať súbežne s cestou I/50 a železničnou traťou v úzkom údolí Krivánskeho potoka a na konci sa bude križovať s uvedenou cestou v križovatke Tomášovce. Na trase je plánovaných 28 mostov, územné rozhodnutia pre stavbu úseku je právoplatné od júna 2011. Vo výstavbe je už susedný úsek R2 Pstruša - Kriváň v dĺžke 10,4 km, odovzdaný by mal byť do konca budúceho roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies