Do Siene slávy basketbalovej NBA pribudli aj Stern a Mourning

NETKY.SK • 9 August 2014, 14:25 • 2 min
Do Siene slávy basketbalovej NBA pribudli aj Stern a Mourning

NEW YORK - Novými členmi Siene slávy basketbalovej NBA sa v piatok stali jej bývalý komisár David Stern a bývalá hviezda Miami Heat Alonzo Mourning.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatjedenročný Stern sa vo februári tohto roka vzdal svojej funkcie po 30 rokoch pôsobenia, pričom vybudoval zo zámorskej profiligy úspešnú súťaž s obratom približne štyri miliardy eur. Do Siene slávy ho uviedli legendárni hráči Larry Bird a Earvin "Magic" Johnson, ktorý označil Sterna za najlepšieho komisára v histórii. 

 

Štyridsaťštyriročný Mourning, ktorému museli v roku 2003 transplantovať ľadvinu, sa stal v roku 2006 s Miami Heat šampiónom NBA, s tímom USA vyhral olympijské hry i majstrovstvá sveta a svoju profesionálnu kariéru ukončil v roku 2008. 

 

Okrem spomínanej dvojice pribudli do Siene slávy aj bývalí hráči Nat Clifton a Guy Rodgers, Litovčan Šarunas Marčiulionis, trenér Bob Leonard a ženský tím Immaculata College, ktorý v 70. rokoch minulého storočia vyhral tri tituly v rade. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies