Do šesťhodinového folklórneho maratónu sa zapojí vyše 360 účinkujúcich

NETKY.SK • 26 August 2011, 16:25 • 2 min
Do šesťhodinového folklórneho maratónu sa zapojí vyše 360 účinkujúcich

Do šesťhodinového folklórneho maratónu sa zapojí vyše 360 účinkujúcich

slovakia

left justify in out

img

Počas nadchádzajúceho víkendu sa vo Vranove nad Topľou uskutočnia 42. Hornozemplínske folklórne slávnosti. Účasť na šesťhodinovom maratóne spevu hudby a tanca prisľúbilo vyše 360 domácich, ako aj zahraničných folkloristov.
      Nedeľný (28.8.) program odštartuje na pódiu pred domom kultúry o 15.00 h. Riaditeľka Hornozemplínskeho osvetového strediska (HOS) vo Vranove nad Topľou Anna Gdovinová TASR informovala, že vystúpenia členov folklórnych skupín a súborov by mali následne zabávať nepretržite šesť hodín.
      "Predstavia sa tu všetky folklórne súbory a skupiny pôsobiace na území Vranovského okresu. Z hostí to bude folklórny súbor Karpaty z poľského Rzeszowa a folklórny súbor Hont z Krupiny," konkretizovala Gdovinová. Ako dodala, vzhľadom na záujem verejnosti, ako aj početnosť folkloristov, ide každoročne o vrcholné podujatie svojho druhu na území Horného Zemplína.
      Program nedeľného podujatia má podľa organizátorov názov Čerpaj z prameňa. "Dalo by sa povedať, že folklór vnímame symbolicky ako živú vodu, ktorá uzdravuje chorých a tých skôr narodených omladzuje," podotkla riaditeľka HOS.
      K divácky najatraktívnejším vystúpeniam bude patriť účinkovanie folklórnych súborov Vranovčan, Orgonina, Bystrančan či Oblík. Tohtoročné podujatie realizuje HOS v spolupráci s mestom Vranov nad Topľou a miestnou organizáciou Matice slovenskej.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies