Do červeno-modrých radov FC ViOnu prichádza skúsený útočník Marek Kuzma

NETKY.SK • 23 Január 2024, 12:55 • 2 min
Do červeno-modrých radov FC ViOnu prichádza skúsený útočník Marek Kuzma

ZLATÉ MORAVCE - Útočník Marek Kuzma podpísal zmluvu s FC ViOn Zlaté Moravce. S klubom sa dohodol na jeden a polročnej zmluve.

slovakia

left justify in out

Rodákovi z Dubnice nad Váhom nie je prostredie úplne neznáme. V roku 2016 na pol sezóny obliekal dres ViOn-u, počas jeho pôsobenia dokázal v trinástich zápasoch rozvlniť sieť súpera trikrát.

 

Odchovanec dubnického futbalu sa v sezónach 2010/11 a 2012/13 radoval s jeho vtedajším klubom Slovan Bratislava z ligových titulov. Jeho kroky ďalšie kroky viedli do Banskej Bystrice a Spartaka Myjava, zahraničné angažmá si vyskúšal v českom klube FC Slovácko, bulharskom Cherno More a v poľskom Puszcza Niepolomice. Sezóna 2021/22 bola jeho strelecky najúspešnejšia, keď pomohol Podbrezovej k postupu do najvyššej slovenskej súťaže 13 gólmi v jarnej časti druhej ligy. Predtým však v tej istej sezóne v drese Dubnice pridal počas jesene ďalších 9 gólov.

 

182 centimetrov vysoký útočník má vo ViOne nedokončenú prácu: „Zvažoval som viacero ponúk a vybral som si ViOn napriek tomu, že to je ťažšia cesta. Mám pocit, že tu mám nedokončenú prácu. V minulosti mi tento klub pomohol a ja by som mu to rád vrátil. Síce som v roku 2016 odišiel, no klub som stále sledoval. Túto sezónu hrali pekný futbal, no nezískali veľa bodov,“ hovorí Kuzma.

Marek Kuzma chce nadviazať na jeho streleckú produktivitu z Podbrezovej: „Hra Podbrezovej je založená na silnej ofenzíve a tým pádom si vypracuje veľa šancí a možno vďaka tomu sa mi podarilo toľkokrát skórovať. Verím, že budem nápomocný k toľkým gólom, aby to stačilo na záchranu ViOn-u.“

 

Skúsený útočník má jasný cieľ: Zachrániť sa v tejto sezóne! Práve preto som prišiel, rád by som pomohol mojimi skúsenosťami mužstvu zachrániť sa v Niké lige,“ uzavrel dvojnásobný majster najvyššej slovenskej súťaže.

 

Poďakovanie patrí aj klubu z Podbrezovej, kde mal Kuzma platný kontrakt, napriek tomu prišlo k jeho uvoľneniu do Zlatých Moraviec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: FC ViOn Zlaté Moravce, Foto:
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies