Do Aleppa vstúpili odborníci na odmínovanie

NETKY.SK • 23 December 2016, 12:07 • 2 min
Do Aleppa vstúpili odborníci na odmínovanie

BEJRÚT - Armádni experti začali dnes v severosýrskom Aleppe odstraňovať výbušniny a pasce, ktoré po sebe zanechali protivládni teroristi po odsune z posledných oblastí na východe mesta, ktoré mali dosiaľ pod kontrolou.

slovakia

left justify in out

Z východnej časti Aleppa vo štvrtok odišli všetci povstaleckí bojovníci a civilisti.

 

Spravodajca sýrskej štátnej televízie v Aleppe uviedol, že odborníci na odmínovanie vstúpili dnes skoro ráno do troch štvrtí a prehľadávali hlavné cesty a ulice, aby ich mohli sprístupniť.

 

Sýrska armáda po ukončení odsunu ľudí z povstaleckých štvrtí deklarovala, že opätovne prevzala kontrolu nad celým Aleppom, ktoré bolo pred vypuknutím vojny najväčším mestom krajiny. Podľa pozorovateľov ide o jeden z rozhodujúcich momentov vo vývoji sýrskej občianskej vojny.

 

Povstalci ovládali východné štvrte Aleppa zhruba štyri roky a vzdali sa ich až pod tlakom mohutnej vládnej ofenzívy z posledných týždňov. Sýrska opozícia už minulý týždeň súhlasila s tým, že jej bojovníci definitívne opustia východný sektor Aleppa. Hromadná evakuácia civilistov a povstalcov odštartovala minulý štvrtok, bola však opakovane prerušovaná.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies