Dnes na večeru pripravíme bolonské špagety
Suroviny pre 4 osoby:
600 g mletého mäsa, 1 balíček špagiet, 2 strúčky cesnaku, 1 cibuľu, 2 lyžice oleja, 1 malá konzerva paradajkového pretlaku, 150 g strúhaného syra, soľ, mleté čierne korenie
Príprava:
Cibuľu nakrájame a opečieme na panvici dozlatista. Pridáme mleté mäso, cesnak a podlejeme malým množstvom vody. Neskôr pridáme paradajkový pretlak. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením. Špagety uvaríme v slanej vode, zlejeme. Servírujeme ich tak, že špagety uložíme po obvode taniera a do stredu dáme pripravenú omáčku ktorú posypeme strúhaným syrom. Môžeme ozdobiť čerstvou bazalkou.
Čas prípravy: 50 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies