Suroviny pre 4 osoby: 1 kg údeného pliecka, 2 cibule, 300 g mrkvy, 1 zeler, 1 PL cukru, 2 bobkové listy, 2 dcl bieleho vína, 6 klinčekov, olej.
Príprava:
Do hrnca nalejeme vodu, vložíme bobkové listy, klinčeky, údené pliecko a varíme asi 20 minút. Práškový cukor zmiešame s olejom a necháme na panvici skaramelizovať. Potom pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler, zalejeme vínom a udusíme. Mäso nakrájame na plátky, uložíme do zapekacej misy, zalejeme zeleninovým karamelom a upečieme. Počas pečenia podlievame vínom. Podávame so zemiakovou kašou.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies