Divadlo Aréna oslávi jubileum Juraja Kukuru inscenáciou Bratři Karamazovi

NETKY.SK • 14 Marec 2017, 13:37 • 2 min
Divadlo Aréna oslávi jubileum Juraja Kukuru inscenáciou Bratři Karamazovi

BRATISLAVA - Pri príležitosti 15. výročia Divadla Aréna pod vedením Juraja Kukuru a osláv jeho životného jubilea prinesie známe bratislavské divadlo inscenáciu pražského Činoherního klubu Bratři Karamazovi. Predstavenie sa uskutoční vo štvrtok 16. marca so začiatkom o 19.00 a v piatok 17. marca o 18.00 h.

slovakia

left justify in out

Hlavnú úlohu Fjodora Karamazova stvárnil jubilujúci Juraj Kukura, ktorý za svoj herecký výkon získal prestížnu cenu Divadelních novin za najlepší herecký výkon sezóny 2014/2015, nomináciu na výročnú Cenu Thálie českej Hereckej asociácie a na Cenu divadelnej kritiky 2015, udeľovanej renomovaným českým časopisom Svět a divadlo. V príbehu, pôvodne inšpirovanom skutočnou udalosťou, ktorý sa dotýka hlbokých otázok o Bohu, slobode a mravnosti, ďalej účinkujú Martin Finger, Michal Čapka, Honza Hájek, Matěj Dadák, Gabriela Míčová, Natália Puklušová, Ivana Uhlířová.

 

Pod dramatizáciu sa podpísali Zuzana Šajgalíková, Martin Čičvák a Evald Schorm. Dramaturgom predstavenia je Martin Kubran. Scénu navrhol Hans Hoffer, kostýmy Marija Havran. Autorom hudby je Ivan Acher.

 

Bratři Karamazovi v réžii Martina Čičváka mali premiéru vo februári 2015 v pražskom Činohernom klube.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies