Dexia a KBC podľa denníka De Tijd záťažovými testami prešli

NETKY.SK • 19 Júl 2010, 11:48 • 2 min
Dexia a KBC podľa denníka De Tijd záťažovými testami prešli

Dexia a KBC podľa denníka De Tijd záťažovými testami prešli

slovakia

left justify in out

Belgická vláda sa nemusí obávať o budúcnosť dvoch najväčších bánk krajiny Dexie a KBC, pretože obe údajne prešli záťažovými testami Výboru európskych bankových dohľadov (CEBS) bez problémov. Uviedol to belgický denník De Tijd vo víkendovom vydaní.
      Aj keď výsledky týchto testov má zverejniť CEBS až 23. júla po zatvorení trhov s cennými papiermi, po Európe už prúdia uniknuté informácie o "zdravotnom stave" bánk. Z nich čerpá aj denník, ktorý tvrdí, že obe spomínané inštitúcie vyjdú z testu s kladným hodnotením a majú nahromadený dostatočný kapitál na to, aby zvládli prípadné krízové obdobie.
      CEBS testuje spolu 91 finančných inštitúcií, reprezentujúce 65 % z bankového sektora EÚ. Európski regulátori sa spoliehajú na to, že záťažové testy pomôžu obnoviť verejnú dôveru v banky, keďže rastú obavy, že niektoré banky nemajú dostatok kapitálu, aby zvládli platobnú neschopnosť nejakej európskej krajiny. Pozitívne výsledky záťažových testov amerických bánk vlani v máji podporili rast amerických akciových indexov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies