Deutsche Bank sa možno už tento týždeň dohodne s USA na pokute

NETKY.SK • 19 December 2016, 18:05 • 2 min
Deutsche Bank sa možno už tento týždeň dohodne s USA na pokute

FRANKFURT NAD MOHANOM - Nemecká Deutsche Bank by možno už tento týždeň mohla konečne uzavrieť dohodu s americkým ministerstvom spravodlivosti o výške pokuty za obchodovanie s problematickými hypotekárnymi cennými papiermi pred globálnou finančnou krízou v roku 2008. Uviedol to zdroj oboznámený so situáciou, ktorý nechcel byť menovaný.

slovakia

left justify in out

Americké úrady od banky vymáhajú pokutu 14 miliárd USD (13,43 miliardy eur) za zavádzanie investorov. Takáto veľká pokuta je však likvidačná pre Deutsche Bank, ktorá sa čo do veľkosti nemôže rovnať americkým finančným kolosom ako sú JPMorgan alebo Citigroup. Jej trhová kapitalizácia sa odhaduje na približne 15,9 miliardy eur.

 

Deutsche Bank sa preto snaží presvedčiť ministerstvo spravodlivosti USA, aby jej pokutu znížilo. Banka by chcela spor vyriešiť ešte pred výmenou amerického prezidenta a celej administratívy v januári 2017.

 

Podľa zdroja je veľká šanca, že sa jej do Vianoc podarí celú záležitosť uzavrieť. Ale na druhej strane, prípad sa môže ešte v poslednej chvíli zamotať, preto zdroj pripomína, že k dohode zatiaľ nedošlo.

 

Hovorca amerického ministerstva spravodlivosti sa odmietol k tomu vyjadriť.

(1 EUR = 1,0422 USD)

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies