Deppovo zranenie predĺžilo pauzu v nakrúcaní Pirátov Karibiku

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 15:38 • 2 min
Deppovo zranenie predĺžilo pauzu v nakrúcaní Pirátov Karibiku

BRATISLAVA - Tvorcovia piatych Pirátov Karibiku budú môcť pokračovať v nakrúcaní najskôr v polovici apríla. Ukázalo sa totiž, že zranenie Johnnyho Deppa, o ktorom pôvodne predpokladali, že bude mať na produkciu minimálny dopad, bolo vážnejšie ako sa zdalo.

slovakia

left justify in out

Snímku Pirates of Caribbean: Dead Men Tell No Tales začali filmovať vo februári v Austrálii. Depp si však mimo pľacu poranil ruku a 10. marca odcestoval do USA, kde podstúpil chirurgický zákrok, pri ktorom mu do jedného z prstov vložili kovovú skrutku. Tvorcovia vtedy predpokladali, že predstaviteľ jednej z hlavných postáv sa bude môcť k hereckým kolegom a kolegyniam znovu pripojiť už koncom marca. Počas Deppovej neprítomnosti nakrúcali scény, v ktorých nefiguruje, teraz už však na pľaci potrebujú aj jeho. Približne polovici 400-členného štábu preto museli dať až do odvolania voľno s tým, že pracovať nebudú minimálne dva týždne. To, kedy obnovia produkciu, podľa nich závisí od zotavenia 51-ročného herca. Podľa plánu pritom filmárom zostáva ešte 14 týždňov nakrúcania. Dátum americkej premiéry, ktorým je 7. júl 2017, zatiaľ zostáva nezmenený. 

 

Depp si v piatych Pirátoch Karibiku opäť zopakuje úlohu kapitána Jacka Sparrowa, ktorý bude tentoraz čeliť dávnemu nepriateľovi Salazarovi v podaní Javiera Bardema. Ten mieni vyhubiť všetkých pirátov. Jedinou záchranou pre Sparrowa je nájdenie legendárneho Poseidonovho trojzubca, ktorý vlastníkovi dáva moc nad všetkými oceánmi. Vo filme sa predstavia aj Golshifteh Farahani, Kaya Scodelario, Geoffrey Rush, Kevin McNally, Brenton Thwaites či Stephen Graham. Snímku podľa scenára Jeffa Nathansona režírujú Joachim Ronning a Espen Sandberg. O produkciu sa stará Jerry Bruckheimer. Výkonnými producentmi sú Chad Oman, Joe Caracciolo Jr. a Brigham Taylor. 

 

Johnny Depp je známy najmä nekonvenčnými a excentrickými postavami ako Willy Wonka z remakeu Charlie a továreň na čokoládu (2005), Sweeney Todd z adaptácie muzikálu Sweeney Todd: Čertovský holič z Fleet Street (2007) alebo už spomínaný Jack Sparrow. Významnú časť jeho kariéry tvoria filmy, ktoré nakrútil režisér a jeho blízky priateľ Tim Burton - okrem Sweeneyho Todda a Charlieho a továrne na čokoládu aj Nožnicovoruký Edward (1990), Ed Wood (1994), Ospalá diera (1999), Alica v krajine zázrakov (2010) či Temné tiene (2012). Zahral si tiež v snímkach Čo žerie Gilberta Grapea (1993), Mŕtvy muž (1995), Strach a hnus v Las Vegas (1998), Astronautova žena (1999), Deviata brána (1999), Čokoláda (2000), Z pekla (2001), Kokaín (2001), Vtedy v Mexiku (2003), Tajomné okno (2004), Imaginarium Dr. Parnassa (2009), Turista (2010), Osamelý jazdec (2013), Transcendencia (2014) či Charlie Mortdecai (2015). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies