Demonštranti zavesili na Akropolu dva veľké transparenty

NETKY.SK • 28 Jún 2011, 07:55 • 2 min
Demonštranti zavesili na Akropolu dva veľké transparenty

Demonštranti zavesili na Akropolu dva veľké transparenty

slovakia

left justify in out

img

Grécki demonštranti umiestnili dnes na aténsku Akropolu dva veľké transparenty, ktoré vyzývajú občanov, aby sa postavili proti sérii nových úsporných opatrení požadovaných zahraničnými veriteľmi.
      Transparent s nápisom "Ľudia majú moc a nikdy sa nevzdávajú", v gréčtine a angličtine, rozvinuli pod Partenónom členovia komunistického odborového hnutia PAME. Na mieste sa zhromaždilo asi 150 aktivistov.
      Odborové zväzy verejného i súkromného sektora zvolali na utorok a stredu 48-hodinový štrajk v čase parlamentnej diskusie a hlasovania o novom úspornom pláne, ktorého opatrenia musí Grécko realizovať, aby dostalo ďalšiu časť medzinárodnej finančnej pomoci a vyhlo sa bankrotu. Vláda premiéra Jorgosa Papandrea sa pri presadzovaní plánu musí spoliehať na tesnú parlamentnú väčšinu bez podpory hlavnej opozičnej strany Nová demokracia.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies