Demokrat Lincoln Chafee sa chystá oznámiť svoju prezidentskú kandidatúru

NETKY.SK • 30 Máj 2015, 08:11 • 2 min
Demokrat Lincoln Chafee sa chystá oznámiť svoju prezidentskú kandidatúru

WASHINGTON - Bývalý guvernér amerického štátu Rhode Island Lincoln Chafee na budúci týždeň oznámi svoj úmysel uchádzať sa o prezidentskú kandidatúru demokratov. Uviedol to dnes americký časopis Politico s odvolaním sa na zdroj oboznámený s Chafeeho plánmi.

slovakia

left justify in out

Podľa tohto zdroja tento 62-ročný politik oficiálne vstúpi do boja o prezidentskú nomináciu Demokratickej strany 3. júna. Svoj úmysel má oznámiť počas vystúpenia na pôde univerzitného politického inštitútu vo Virgínii. Lincoln Chafee bol pôvodne liberálnym republikánom a túto stranu v rokoch 1999-2007 zastupoval aj v americkom Senáte. Od roku 2013 je však členom Demokratickej strany.

 

Ako guvernér štátu Rhode Island pôsobil v rokoch 2011-2015. Zvolený bol ako nezávislý kandidát, ale počas výkonu funkcie prešiel k demokratom. Podľa prieskumov má Chafee len malé šance na úspech.

 

Hlavnou favoritkou o prezidentskú kandidatúru demokratov je v súčasnosti bývalá ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová.

 

Do súboja o demokratickú nomináciu už vstúpil aj vermontský senátor Bernie Sanders a v sobotu sa očakáva príslušné oznámenie marylandského guvernéra Martina O'Malleyho. Chafee by tak mal 3. júna vstúpiť do kampane ako v poradí štvrtý demokrat.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies