Delegácia premiérky Radičovej pôjde do Budapešti prevziať predsedníctvo V4

NETKY.SK • 14 Júl 2010, 11:42 • 2 min
Delegácia premiérky Radičovej pôjde do Budapešti prevziať predsedníctvo V4

Delegácia premiérky Radičovej pôjde do Budapešti prevziať predsedníctvo V4

slovakia

left justify in out

Slovenská delegácia pod vedením premiérky Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) sa v utorok 20. júla zúčastní na summite predsedov vlád krajín Vyšehradskej skupiny (V4) v Budapešti. Na stretnutí oficiálne prevezme od Maďarskej republiky predsedníctvo V4. Účasť na summite dnes schválila vláda SR.
      So šéfkou slovenského kabinetu pocestujú do Budapešti predstavitelia Úradu vlády SR a Ministerstva zahraničných vecí SR. Na summit delegáciu pozval maďarský premiér Viktor Orbán.
      Predsedovia vlád krajín V4 na utorkovom stretnutí vyhodnotia predchádzajúce maďarské predsedníctvo vo V4. Schvália tiež návrh programu predsedníctva SR, ktoré začalo 1. júla tohto roka a potrvá do 30. júna 2011.
      Radičová bude informovať o prioritách programu slovenského predsedníctva V4. V súvislosti s blížiacim sa 20. výročím vzniku vyšehradskej spolupráce (15. február 1991) poskytne partnerom stručnú informáciu o plánovaných aktivitách, ktorými by si mali spoločne pripomenúť túto udalosť.
      Predmetom summitu bude aj aktuálna európska agenda so zreteľom na spoločné záujmy krajín V4 v rámci budúcoročného maďarského a poľského predsedníctva v Rade EÚ v oblasti energetickej bezpečnosti, novej finančnej perspektívy po roku 2013, spoločnej poľnohospodárskej politiky, Východného partnerstva a západného Balkánu.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies