Davis: Mayovej dohoda s Európskou úniou nie je právne vymáhateľná

NETKY.SK • 10 December 2017, 14:32 • 2 min
Davis: Mayovej dohoda s Európskou úniou nie je právne vymáhateľná

LONDÝN - Britský minister pre brexit David Davis označil dohodu premiérky Theresy Mayovej s Európskou úniou o posune do ďalšej fázy rozhovorov za "vyhlásenie o úmysle".

slovakia

left justify in out

Podľa neho nie je "právne vymáhateľná" a ak sa Británii nepodarí vyjednať obchodnú dohodu s EÚ, potom Londýn nezaplatí svoj účet za odchod z Únie. Informovala o tom v nedeľu spravodajská stanica BBC.

 

Davis však zdôraznil, že Británia je odhodlaná zachovať "hladkú a neviditeľnú" hranicu s Írskom. A aj keby nedošlo k dohode o brexite, Londýn "nájde spôsob", ako to urobiť. Britský hlavný vyjednávač tiež uviedol, že šanca na odchod Británie z EÚ bez dohody sa "dramaticky znížila" po piatkovom spoločnom vyhlásení Británie a EÚ v Bruseli.

 

Britská premiérka Mayová dosiahla v piatok na rokovaniach s EÚ dohodu o podmienkach vystúpenia Británie z Únie, čo obom stranám umožní prejsť do ďalšej fázy diskusií o brexite a budúcich vzťahoch oboch celkov. Formálne tento krok odobria predsedovia vlád členských štátov EÚ na summite v Bruseli v dňoch 14.-15. decembra. Začiatok novej fázy diskusie je naplánovaný na január budúceho roku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies