Davis Cup: Z Hewitta sa možno stane hrajúci kapitán

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 12:24 • 2 min
Davis Cup: Z Hewitta sa možno stane hrajúci kapitán

MELBOURNE - Austrálsky niekdajší líder svetového rebríčka tenistov Lleyton Hewitt 24. januára uzavrel svoju kariéru, tento týždeň sa možno jednorázovo vráti na kurt.

slovakia

left justify in out

"Protinožci" sa totiž pre virózu obávajú o štart Nicka Kyrgiosa v stretnutí s Američanmi (4. - 6. marca) na tráve v melbournskom Kooyongu v osemfinálovom 1. kole svetovej skupiny Davisovho pohára 2016 reprezentačných družstiev mužov a ich nový kapitán Hewitt prichádza do úvahy ako alternatíva pre prípad potreby.


"Predpokladal, že už je v športovej penzii, ale trénuje viac ako chalani. Asi je to prvý raz, že kapitán sa musí pripravovať s vyhliadkou na prípadný štart. Je to skvelý chlap a urobí to, čo bude treba - na dvorci alebo na lavičke. Nečakáme síce, že napokon naozaj bude hrať, musíme však počkať 24 hodín na vývoj situácie," povedal tréner domáceho tímu Jason Stoltenberg. V kádri sú okrem Kyrgiosa aj Bernard Tomic, Sam Groth a John Peers, hostia vedení Jimom Courierom vyrukovali s kvartetom John Isner, Jack Sock, Bob Bryan a Mike Bryan.


Kyrgios si v stredu počas 40-minútového tréningu často dával prestávku a sedel bokom s uterákom na hlave. Hráčova matka Nill označila vírus, ktorý narušil jeho prípravu, za hrozný a dodala: "Je trochu unavený, ešte stále sa z toho dostáva. Snaží sa zo všetkých síl. Bolo ťažké posunúť ho aspoň do takéhoto stavu. Myslím si, že v zázemí ešte budú diskusie." Kyrgios okrem choroby nedávno mal aj problémy v oblasti bedier, Tomica potrápilo zápästie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies