Dánska firma prinesie do Prešova 200 pracovných miest!

NETKY.SK • 17 Júl 2014, 09:41 • 2 min
Dánska firma prinesie do Prešova 200 pracovných miest!

BRATISLAVA - Sú z Dánska, pôsobia v Prešove a dodávajú pre automobilky. Spoločnosť SFMC sa však rozhodla časť výroby z domovskej krajiny stiahnuť do Prešova.

slovakia

left justify in out

Vďaka tomu by u nás mohlo nájsť prácu ďalších 200 ľudí, s náborom by mohli začať na prelome rokov. Samotná spoločnosť však tieto informácie denníku Hospodárske noviny nepotvrdila.

 

Ako povedal jej manažér Jozef Mihók, konečné slovo o presune bude mať materská spoločnosť. Dôvodom presunu je podľa neho zefektívnenie výroby. Šéf personálnej agentúry ProAct People Peter Paška však upozorňuje aj na to, že v Dánsku je v tejto dobe najvyššia cena práce v celej Európskej únii.

 

Ak sa investícia potvrdí, Prešov dostane dobrú správu. V prípade definitívneho potvrdenia investície v Prešove spoločnosť problém s nájdením ľudí mať nemusí. Je na to viac dôvodov.

 

Prešovský kraj má najvyššiu nezamestnanosť na Slovensku a región je historicky známy svojou strojárskou výrobou. Posledná veľká investícia do metropoly Šariša prišla pred tromi rokmi. Bola to americká spoločnosť Honeywell, ktorá vyrába turbodúchadlá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies