Záchranári prosia o pomoc! Ak ste pozitívny na koronavírus, nezatajujte im túto informáciu

NETKY.SK • 9 Január 2021, 08:54 • 2 min
Záchranári prosia o pomoc! Ak ste pozitívny na koronavírus, nezatajujte im túto informáciu

BRATISLAVA – Zdravotníci Rýchlej zdravotnej pomoci (RZP) vyzývajú ľudí, aby im nezatajovali skutočnosť, že sú pozitívne testovaní na koronavírus alebo sa nachádzajú v domácej karanténe. Sanitka k nim vyrazí hneď, ako to bude možné.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Výzvu zdravotníkov zdieľala na sociálnej sieti koaličná poslankyňa Janka Bittó Ciganiková. Ako uviedla v príspevku, dostala sa k nej informácia, že záchranári okrem iného bojujú aj s tým, že im pacienti zatajujú informáciu, že majú ochorenie COVID-19 alebo sa nachádzajú v karanténe, pretože sa dostali do kontaktu s pozitívne testovanou osobou.  

 

 

„Chcela by som preto apelovať na ľudí, aby sa ničoho nebáli. Keď nahlásite záchranárom, že máte covid alebo ste v karanténe neznamená, že sanitku nedostanete, ale že príde sanitka s personálom v ochranných prostriedkoch. To, aby Vám alebo Vašim blízkym mohli byť k dispozícii aj nabudúce,“ zdôraznila Ciganiková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies