Danko prišiel s novou požiadavkou. Tentokrát žiada dôležitý post vo vláde

NETKY.SK • 6 September 2017, 08:38 • 2 min
Danko prišiel s novou požiadavkou. Tentokrát žiada dôležitý post vo vláde

BRATISLAVA – Slovenská Národná strana (SNS) má novú požiadavku, ktorú konkrétne predstaví na koaličných rokovaniach.

slovakia

left justify in out

Potvrdil to aj šéf národniarov Tibor Bernaťák. Táto požiadavka nesúvisí s odvolávaním ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera. SNS má záujem o dôležitý post vo vláde. Zo svojich radov by chceli presadiť osobu do funkcie podpredsedu vlády. Smer má momentálne dvoch podpredsedov, Roberta Kaliňáka a Petra Pellegriniho. Most-Híd zasa Luciu Žitňanskú a SNS nikoho. „Diskutujeme o všetkých možných variantoch,“ povedal pre portál predseda poslaneckého klubu SNS Tibor Bernaťák.

 

O tejto požiadavke je uzrozumený aj líder strany Mostu-Híd Béla Bugár, ktorý nevylúčil ani možnosť vytvorenia štvrtého podpredsedu vlády. "O tom sme už hovorili dávnejšie, ja si myslím, že je to v poriadku. Kto to bude je v kompetencii SNS," uviedol Bugár. Poslanec Smeru Ján Podmanický má na to iný názor. „Túto požiadavku vnímam s úsmevom, pretože vidíme aké majú problémy s obsadením ministra školstva a napriek tomu chŕlia jednu požiadavku za druhou," vyjadril sa k myšlienke tvorby ďalšieho podpredsedu vlády Podmanický.

 

Bernaťák tiež podotkol, že by bol post podpredsedu vlády podmienený prípadným neodvolaním ministra Richtera. "To sú dve úplne odlišné veci. Nijako to spolu nesúvisí,“ skonštatoval Bernaťák. SNS sa však naplno venuje otázke, koho posunie na do kresla ministra školstva. Členovia strany budú rokovať na túto tému vo štvrtok ráno pred Mimoriadnou schôdzou NR SR.  

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies