Danko odovzdal dekrét o zvolení novému predsedovi ÚVO Miroslavovi Hlivákovi

NETKY.SK • 14 September 2017, 13:18 • 2 min
Danko odovzdal dekrét o zvolení novému predsedovi ÚVO Miroslavovi Hlivákovi

BRATISLAVA - Predseda NR SR Andrej Danko odovzdal dekrét o zvolení do funkcie novému predsedovi Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) Miroslavovi Hlivákovi.

slovakia

left justify in out

Danko vyjadril presvedčenie, že Hlivák bude správnym predsedom úradu. "Som presvedčený, vychádzajúc z Vašich praktických a právnych skúseností, že budete tým správnym novým vetrom v úrade, ktorý je dôležitý pre všetky transparentné procesy v rámci štátnych inštitúcií," povedal predseda NR SR. Danko taktiež poďakoval doterajšiemu vedeniu ÚVO za jeho prácu.

Ako povedal Hlivák vo svojom prejave. "Svoju funkciu chcem vykonávať s najlepším vedomím a svedomím, s využitím všetkých svojich znalostí a skúseností, ktoré som počas svojho procesného života nadobudol. Som pripravený na otvorenú a vecnú diskusiu so všetkými, ktorí majú úprimnú snahu pomôcť zlepšiť a reformovať systém verejného obstarávania na Slovensku," zdôraznil nový šéf ÚVO. Pri presadzovaní zmien na úrade bude podľa svojich slov vychádzať zo svojho projektu, ktorý predložil v auguste vláde na verejné vypočutie.

 

"Ak sa chceme o týchto pilieroch rozprávať, ak chceme pohnúť systém verejného obstarávania vpred, musíme si jasne zadefinovať, že verejné obstarávanie považujeme za predmet verejného záujmu," zdôraznil Hlivák. Jeho hlavným zámerom pri budovaní vážnosti a odbornosti úradu je optimalizovať jeho fungovanie. Okrem iného by chcel vytvoriť aj stavovskú organizáciu pre verejné obstarávanie – komoru verejného obstarávania.


Nového predsedu ÚVO zvolil parlament v stredu na päť rokov. V tajnom hlasovaní získal Hlivák 78 zo 104 platných hlasov, proti bolo 21 poslancov a piati sa zdržali. Päť odovzdaných hlasov bolo neplatných. Kandidáta na šéfa inštitúcie dozerajúcej na priebeh verejných obstarávaní navrhla parlamentu vláda. Hlivák vystrieda doterajšiu predsedníčku ÚVO Zitu Táborskú, ktorej nedávno uplynulo päťročné funkčné obdobie.

Hliváka ako kandidáta na predsedu ÚVO pôvodne navrhla Právnická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave. Novozvolený šéf ÚVO je partnerom Advokátskej kancelárie Soukeník - Štrpka, s. r. o., z Bratislavy.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies