Danko: Ako sa menila SNS, tak by sa malo zmeniť aj Slovensko

NETKY.SK • 8 Apríl 2017, 18:29 • 2 min
Danko: Ako sa menila SNS, tak by sa malo zmeniť aj Slovensko

SLIAČ – Víziu o tom, kam by sa malo uberať Slovensko a politika Slovenskej národnej strany (SNS), aby Slovensko bolo silným štátom z hľadiska svojej pozície, ale aj výškou životnej úrovne svojich ľudí, dnes určil 24. snem tejto strany. Uviedol to na tlačovej besede po skončení snemu predseda strany Andrej Danko.

slovakia

left justify in out

Hlavnou myšlienkou snemu SNS podľa Danka bola snaha hľadať nové programové vízie, prebudiť Slovákov a národnostné menšiny k tomu, aby sa nebáli a „nekrčili hlavy“. „Na dnešnom sneme sme schválili víziu silného sociálno-trhového Slovenska. Naša strana dnes hovorí o prehĺbení sociálneho pilieru,“ uviedol predseda, pričom citoval aj podpredsedu Antona Hrnka „Národná politika sa nerobí nosením vysokých čižiem a rezaním vľavo, vpravo, rúbaním do krve“. „Ak niekto podporuje národnú politiku tohto typu, musí byť zastavený a musia byť použité silné nástroje štátu,“ dodal predseda.

Trinásty plat pre každého robotníka, zamestnanca v štátnej a súkromnej sfére a čo najnižšie daňové odvodové zaťaženie pre podnikateľov a zamestnávateľov. „Môžeme sa baviť aj o tom, že ak niekto poskytne 13. plat, tak môže prísť k daňovému zvýhodneniu v prvej výške do 50 percent a ak ide o zamestnávateľa, ktorý dáva aj 14. plat až do výšky sto percent,“ doplnil k vízii trinásteho platu Danko.

Vyjadril sa aj k ďalším možným výhodám, ktoré by mohli byť poskytované zamestnancom napríklad vo forme cestovných šekov. Vyzdvihol presadenie paušálnych výdavkov, ktoré pomôžu živnostníkom. „Pripravujeme veľké zmeny v oblasti kúpeľníctva, aj daňové stimuly,“ pokračoval predseda.

Na sneme hodnotili delegáti aj rok pôsobenia vo vládnej koalícii a predseda Danko urobil odpočet svojho pôsobenia v najvyššej funkcii v strane. „Keď som preberal SNS, často som bol osočovaný, nielen tým, že sme nacionalisti, ktorí okrem peňazí nič iné nechcú, ale že sme ľudia, ktorí necítia, nemajú hodnoty a nedokážu riadiť štát. Zlo, ktoré bolo v SNS som vytlačil a dnes je tu 250 delegátov s jednotným názorom. Dokážeme vytvoriť víziu aj skĺbiť robotníka, profesora, učiteľa, staršieho človeka s mladším. Tak, ako sa menila SNS, tak by sa malo zmeniť aj Slovensko,“ povedal Danko.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies