Damon Albarn: Blur nemá čas na dokončenie nových piesní

NETKY.SK • 26 Február 2014, 08:21 • 2 min
Damon Albarn: Blur nemá čas na dokončenie nových piesní

LONDÝN - Britská kapela Blur v blízkej budúcnosti nebude pracovať na nových skladbách. Podľa lídra formácie Damona Albarna sú všetci členovia kapely zaneprázdnení inými vecami.

slovakia

left justify in out

"Nemám čas. Minulý rok sme sa celkom posunuli, hrali sme po svete veľa koncertov. Teraz sme však všetci zaneprázdnení inými vecami. Máme nejaký materiál, ale nemyslím, že ho v blízkej budúcnosti dokončíme. Každý robí na niečom inom," povedal v rozhovore pre americký dvojtýždenník Rolling Stone hudobník, ktorý aktuálne plánuje samostatné turné k očakávanému debutovému sólovému albumu Everyday Robots.

 

"Naozaj neviem ako dlho turné potrvá. Záleží to na tom, ako ho budeme vnímať a či bude fungovať, keď budem hrať nejaký starší materiál. Nebudem hrať len obvyklé veci. Mám si z čoho vyberať. Bude to veľmi zaujímavé a teším sa na každú minútu. Rozmýšľam, že zahrám aj jednu skladbu Blur, na ktorú som úplne zabudol. Nachádza sa na B strane singla Beetlebum a volá sa All Your Life. Na turné však budem hrať aj nejaké skladby Gorillaz," prezradil spevák.

 

Štyridsaťpäťročný Damon Albarn vydal so spomínanou kapelou Blur albumy Leisure (1991), Modern Life Is Rubbish (1993), Parklife (1994), The Great Escape (1995), Blur (1997), 13 (1999) a Think Tank (2003), s Gorillaz zas štúdiovky Gorillaz (2001), Demon Days (2005), Plastic Beach (2010) a The Fall (2011). Okrem toho má na konte sólové dvoj-EP Democrazy (2003), niekoľko spoločných albumov a tiež štyri soundtracky filmov a divadelných hier. Spomínaný album Everyday Robots by mal vyjsť 28. apríla. Na nahrávke pracovali aj Richard Russell, Brian Eno či Natasha Khan. Spevák už fanúšikom a fanúšičkám ponúkol prvý singel s názvom Everyday Robots. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies