Ďalší štrajk v londýnskom metre na poslednú chvíľu odložili

NETKY.SK • 11 Február 2014, 16:34 • 2 min
Ďalší štrajk v londýnskom metre na poslednú chvíľu odložili

LONDÝN - Ďalší 48-hodinový štrajk zamestnancov londýnskeho metra, ktorý sa mal začať dnes večer, na poslednú chvíľu odložili, oznámila stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Prvý dvojdňový štrajk vyvolal minulý týždeň v britskej metropole dopravný chaos, ktorý postihol milióny obyvateľov každodenne dochádzajúcich do práce. Zástupcovia odborov a dopravnej spoločnosti sa krátko pred začiatkom druhého štrajku dohodli, že sporné otázky budú riešiť prostredníctvom intenzívnych rozhovorov. Tie by sa mali začať v stredu a potrvať približne dva mesiace.


Členovia dvoch hlavných odborových zväzov zamestnancov železníc odmietajú plánované úplné zrušenie 260 predajní cestovných lístkov na staniciach metra a tiež zánik asi 960 pracovných miest.


Odborári súhlasili s odložením štrajku po tom, ako dostali od manažérov londýnskeho metra návrhy, ktoré by mali zamedziť prepúšťaniu a plošnému rušeniu predajní. Varovali však, že sú pripravení zorganizovať ďalšie protestné zastavenie práce, ak rozhovory o definitívnom riešení sporov uviaznu na mŕtvom bode alebo ak sa vedenie metra pokúsi o jednostranné presadenie navrhovaných úsporných opatrení.


Londýnske metro v bežné dni prepraví asi tri milióny ľudí. Počas prvého štrajku sa cestujúci museli tlačiť v preplnených autobusoch a nadzemných vlakoch. Mnohí Londýnčania sa napriek silnému vetru rozhodli ísť do zamestnania pešo alebo na bicykli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies