Cyprus by mal dostať ďalšiu časť pomoci v sume 350 mil. eur

NETKY.SK • 6 November 2014, 11:59 • 2 min
Cyprus by mal dostať ďalšiu časť pomoci v sume 350 mil. eur

BRUSEL - Ministri financií jednotlivých krajín eurozóny by vo štvrtok mali schváliť vyplatenie ďalšej tranže pomoci pre Cyprus vo výške 350 mil. eur z Európskeho mechanizmu pre stabilitu (ESM) po tom, ako krajina splnila zostávajúce dve podmienky záchranného programu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters, ktorá sa odvolala na dokument pripravený na štvrtkové rokovanie. Cyprus musel zmeniť zákony o zhabaní a nútenom predaji založenej nehnuteľnosti v súlade s dohodou s medzinárodnými veriteľmi.

 

Program je súčasťou väčšieho, trojročného balíka pomoci zadlženému ostrovnému štátu v hodnote 10 mld. eur, ktorú krajina dostala v marci minulého roka. Cyprus utrpel veľké straty počas dlhovej krízy v eurozóne, najmä kvôli blízkemu prepojeniu bankového systému v krajine na banky v Grécku. Jednou z podmienok medzinárodného záchranného programu bolo zatvorenie jednej z najväčších cyperských bánk a zoštátnenie časti vkladov v druhej banke, ktoré Nikózia použila na jej rekapitalizáciu. Tento krok dovtedy nemal v rámci eurozóny obdobu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies