Cyklista Van Hooydonck mal vážnu nehodu a previezli ho do nemocnice

NETKY.SK • 12 September 2023, 15:53 • 2 min
Cyklista Van Hooydonck mal vážnu nehodu a previezli ho do nemocnice

KALMTHOUT - Belgický cyklista Nathan van Hooydonck mal ťažkú automobilovú nehodu a vo vážnom stave ho previezli do nemocnice. V utorok o tom informoval jeho tím Jumbo-Visma.

slovakia

left justify in out

"Môžeme potvrdiť, že nášmu pretekárovi Nathanovi van Hooydonckovi prišlo zle počas jazdy autom, čo viedlo k dopravnej nehode. Následne ho previezli do nemocnice, kde sa mu dostáva dobrej zdravotnej starostlivosti. Nemôžeme potvrdiť informácie, že jeho stav je kritický. Podstupuje ďalšie lekárske vyšetrenia. Ďakujeme všetkým za správy pre Nathana a tím," píše sa v stanovisku holandského tímu.

 

"Nevieme viac, ako je v médiách. Mal nehodu, musel ísť do nemocnice a myslím, že je v indukovanej kóme. Sú to pre nás všetkých ťažké správy, hlavne pretekárov. Naše myšlienky sú s ním a jeho priateľkou. Všetci dúfame v to najlepšie," povedal športový riaditeľ tímu na Vuelte Grischa Niermann.

 

 

Viacero belgických médií v utorok informovalo, že van Hooydoncka museli po nehode resuscitovať. Nehoda sa stala v meste Kalmthout severne od Antverp, keď mu prišlo zle a prešiel na červenú. Podľa medializovaných informácií spôsobil nehodu s piatimi vozidlami, pričom sa ľahšie zranili ďalšie tri osoby. "Vodiča na mieste resuscitovali a v ohrození života previezli do nemocnice. Jeho tehotná manželka, ktorá sedela vedľa neho, nebola zranená, ale taktiež ju previezli do nemocnice," uviedol pre Het Laatste Nieuws hovorca polície Patrick de Smedt.

 

Van Hooydonck prišiel do tímu v roku 2021 a dvakrát po sebe pomohol Jonasovi Vingegaardovi k triumfu na Tour de France. Pred týždňom prispel k celkovému prvenstvu Wouta van Aerta na pretekoch Okolo Británie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Escape Collective
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies