Colníci odhalili falošné žehličky, sušiče i strihače vlasov

NETKY.SK • 2 December 2014, 11:20 • 2 min
Colníci odhalili falošné žehličky, sušiče i strihače vlasov

BRATISLAVA - Colníci z Galanty odhalili 1 810 napodobenín ochranných známok Braun, Babyliss a Nicer Dicer, zadržali tak žehličky, sušiče a strihače vlasov, ale aj kuchynské krájače.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA informovala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Švárna. Škoda, ktorá by vznikla predajom tovaru, bola vyčíslená na 100-tisíc eur. Galantskí colníci skontrolovali päť zásielok z Číny, tie mali skončiť podľa prepravných dokladov na slovenskom trhu. Zadržali 1 230 kuchynských krájačov, 280 žehličiek na vlasy, 240 sušičov na vlasy a 60 strihačov na vlasy. Colníci sa skontaktovali so zástupcami majiteľov ochranných známok, ktorí potvrdili, že ide o falšovaný tovar. Majitelia teraz rozhodnú o ďalšom postupe, pričom môžu súhlasiť so zničením tovaru alebo podajú návrh na súd vo veci falšovania ochrannej známky. "Práve teraz v predvianočnom období pri kúpe darčekov upozorňujeme na riziko kupovania falzifikátov, ktoré vyhotovením alebo kvalitou môžu byť pre spotrebiteľa nebezpečné," poznamenala Švárna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies