Coca-Cola plánuje spustiť výrobu prvého alkoholického nápoja

NETKY.SK • 7 Marec 2018, 14:45 • 2 min
Coca-Cola plánuje spustiť výrobu prvého alkoholického nápoja

NEW YORK - Americký výrobca nealkoholických nápojov Coca-Cola plánuje rozšíriť výrobu o alkoholické nápoje, prvýkrát v 125-ročnej histórii. A vstúpi s nimi na rýchlo rastúci japonský trh s alkoholom.

slovakia

left justify in out

Coca-Cola čelí meniacim sa zvykom klientov na mnohých trhoch, vrátane Japonska. V tejto ázijskej krajine plánuje investovať do rastúceho dopytu po plechovkách s ochuteným perlivým nápojom značky Chu-Hi, do ktorého pridá domácu liehovinu šo-ču. Uviedol to Jorge Garduno, prezident japonskej divízie spoločnosti Coca-Cola. Takéto produkty obsahujú zvyčajne 3 % až 8 % alkoholu.

 

"Predtým sme nepodnikali experimenty v kategórii nápojov s nízkym obsahom alkoholu, ale toto je príklad, ako pokračovať v skúmaní príležitostí mimo našich hlavných oblastí," vyhlásil v stredu Garduno. Uvedenie produktu na trh v Japonsku naznačilo už minulý mesiac video na stránke spoločnosti. Tento konkrétny nápoj bude ale určený len pre japonský trh.

 

Americká spoločnosť v snahe zachytiť meniaci sa vkus mladších klientov diverzifikuje výrobu. Kúpila už výrobcu balenej vody a niektoré značky čaju. Coca-Cola minulý mesiac prekonala očakávania Wall Street svojimi výsledkami za 4. štvrťrok 2017. Upozornila však, že v tomto, 1. kvartáli jej príjmy ovplyvnia náklady na akvizície, predaje a ďalšie štrukturálne položky.

 

Bonnie Herzogová, analytička spoločnosti Wells Fargo sa domnieva, že Coca-Cola by sa mohla posunúť k výrobe alkoholických nápojov. Koncern už dlhšie láka prémiový segment "remeselných alkoholických nápojov pre dospelých".

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies