Clintonová sa stretla s Lavrovom, USA a Rusko sa rozchádzajú v otázke Sýrie

NETKY.SK • 20 September 2011, 17:19 • 2 min
Clintonová sa stretla s Lavrovom, USA a Rusko sa rozchádzajú v otázke Sýrie

Clintonová sa stretla s Lavrovom, USA a Rusko sa rozchádzajú v otázke Sýrie - Politika USA a Rusko sa rozchádzajú v názore na to, ako reagovať na situáciu v Sýrii. Vláda amerického prezidenta Baracka Obamu chce, aby OSN ostro odsúdila režim sýrskeho prezi

slovakia

left justify in out

img

USA a Rusko sa rozchádzajú v názore na to, ako reagovať na situáciu v Sýrii. Vláda amerického prezidenta Baracka Obamu chce, aby OSN ostro odsúdila režim sýrskeho prezidenta Bašára Asada, zatiaľ čo Kremeľ sa usiluje o pokračovanie dialógu, informovala dnes tlačová agentúra Associated Press.
Ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová zoznámila s americkým postojom svojho ruského kolegu Sergeja Lavrova v pondelok v New Yorku. Povedala mu, že Bezpečnostná rada OSN musí odsúdiť "neospravedlniteľné násilie" Asadovho režimu.
Lavrov s ňou nesúhlasil. Vyzval na dialóg medzi Asadom a opozíciou, citovala agentúra amerických predstaviteľov, ktorí informovali o súkromnom stretnutí Clintonovej s Lavrovom pod podmienkou anonymity.
Obamova vláda už neverí Asadovým sľubom o reforme a vyzvala sýrskeho vodcu na odstúpenie.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies