Po zrážke s autom prišli o život dve deti

NETKY.SK • 27 Máj 2023, 09:12 • 2 min
Po zrážke s autom prišli o život dve deti

ZEMPLÍNSKE KOPČANY - Po zrážke s autom v katastri obce Zemplínske Kopčany v okrese Michalovce prišli o život dve deti.

slovakia

left justify in out

K tragickej nehode došlo v piatok (26. 5.) okolo 21.00 h. Potvrdila to košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. "Došlo k zrážke s vozidlo zn. BMW, ktoré viedol vodič narodený v roku 2003," spresnila s tým, že obeťami nehody sú dievča narodené v roku 2011 a chlapec v roku 2008. 

 

Podľa doterajších zistení išiel vodič smerom od obce Slavkovce do Zemplínskych Kopčian. "Počas prechádzania miernej ľavotočivej zákruty sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke a neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky," uviedla Ivanová s tým, že približne 50 metrov od začiatku obce zrazil dvoch maloletých chodcov, ktorí pravdepodobne kráčali oproti idúcemu vozidlu. Obe deti utrpeli pri zrážke zranenia, ktorým na mieste podľahli.

 

Vodiča a spolujazdca previezli do michalovskej nemocnice, utrpeli zranenia nešpecifikovaného rozsahu. "Počas dokumentovania dopravnej nehody bol vodič podrobený dychovej skúške, tá však prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdila. Na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok v organizme bol v nemocnici vodičovi aj spolujazdcovi odobratý biologický materiál," dodala. Polícia v súvislosti s touto tragickou nehodou začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Bližšie okolnosti, za akých k nej došlo, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies