Čínska polícia zabavila kryptomeny v hodnote 1,5 milióna dolárov počas zásahu proti nelegálnemu hazardu

NETKY.SK • 16 Júl 2018, 14:00 • 2 min
Čínska polícia zabavila kryptomeny v hodnote 1,5 milióna dolárov počas zásahu proti nelegálnemu hazardu

KANTON – Čínska polícia zadržala kryptomeny v hodnote viac ako 1,5 milióna dolárov počas zásahu proti nelegálnym hazardným hrám počas MS 2018 vo futbale.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Čínska štátna tlačová agentúra Xinhua oznámila, že úrady si ešte v máji všimli reklamu nemenovanej platformy pre hazardné hry, v ktorej tvrdili, že prijímajú medzinárodne uznávané kryptomeny ako Bitcoin, Ethereum a Litecoinu. Čínske orgány vzápätí začali vyšetrovanie.

 

img

 

Špeciálny vyšetrovací tím zistil, že stránka založená v zámorí využívala tradičný model on-line hazardných hier spojený s platbami v kryptomenách. Spoločnosť využívala medzery v zákonoch, aby si zabezpečila zisky tým, že skryje výnosy z týchto kryptomien.

 

Počas ôsmich mesiacov sa na stránku zaregistrovalo približne 330.000 užívateľov, ktorí vykonali transakcie v objeme asi 1,5 miliardy dolárov. Orgány zatkli šesť prevádzkovateľov tejto stránky a zabavili kryptomeny v celkovej hodnote približne 1,5 milióna dolárov a 750.000 dolárov v čínskej mene z ich bankových účtov.

 

img

 

Hovorca policajného oddelenia v provincii Kuang-tung uviedol, že pracovná skupina sa bude naďalej sústrediť a pracovať na odstraňovaní online stávkovania na futbal a odporučila fanúšikom, aby sledovali zápasy racionálne a rozumne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies