Čínska firma zrušila plány na predaj Clintonovej novej knihy

NETKY.SK • 30 Jún 2014, 11:00 • 2 min
Čínska firma zrušila plány na predaj Clintonovej novej knihy

PEKING - Čínsky importér zrušil plány na distribúciu novej životopisnej knihy bývalej prvej dámy USA a exministerky zahraničných vecí Hillary Clintonovej. Oznámila to dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa zdroja z hlavnej kancelárie Shanghai Book Traders spoločnosť ustúpila od plánov na predaj Clintonovej knihy "Hard Choices" (Ťažké rozhodnutia) s ohľadom na jej citlivý obsah. 
      

Zdroj nekonkretizoval, ktoré časti knihy boli považované za citlivé. Firma zmenila svoje rozhodnutie, keď sa dôkladne oboznámila s obsahom diela. Kniha manželky bývalého amerického prezidenta Billa Clintona okrem iného obsahuje pasáže týkajúce sa čínskej cenzúry alebo známeho občianskeho aktivistu Čchen Kuang-čchenga, ktorý sa svojho času uchýlil na veľvyslanectvo USA v Pekingu. 
      

Americký nakladateľ Simon & Schuster vyjadril poľutovanie nad tým, že čínskym vydavateľom nebolo umožnené preložiť dielo do čínštiny ani distribuovať jeho originálnu verziu v angličtine. Clintonová sa v knihe Hard Choices zameriava na svoje pôsobenie na poste šéfky americkej diplomacie z rokov 2009-2013. 
      

Predchádzajúce memoáre Hillary Clintonovej s názvom "Living History" sa v Číne stali bestsellerom. Vydavateľ ich však stiahol po tom, ako objavil v čínskej verzii textu neautorizované zmeny, ktoré sa okrem iného týkali oblasti ľudských práv.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies