Číňania ponúkajú Rooneymu astronomický plat, jeho prestup je vraj iba otázkou času

NETKY.SK • 22 Február 2017, 10:32 • 2 min
Číňania ponúkajú Rooneymu astronomický plat, jeho prestup je vraj iba otázkou času

BRATISLAVA/LONDÝN – Zmena pôsobiska a prestup momentálne najväčšej ikony ´červených diablov´ Wayna Rooneyho je podľa viacerých britských médií hotovou záležitosťou. Konečnou destináciou 31-rodáka z Liverpoolu má byť Čína. Tréner Manchestru United José Mourinho v utorok uviedol, že nemôže garantovať Rooneyho zotrvanie v klube, jeho odchod však priamo nepotvrdil.

slovakia

left justify in out

Prestup kapitána a historicky najlepšieho strelca Manchestru, ktorý  prišiel o stabilnú pozíciu v Mourinhovom tíme, by sa mal spečatiť najneskôr do utorka budúceho týždňa, keď sa v Číne končí zimné transferové obdobie. Prestupová čiastka sa odhaduje na 52 miliónov libier. Aktuálny príjem Rooneyho činí 250-tisíc libier týždenne, u nového zamestnávateľa by sa jeho 7-dňová gáža mala vyšplhať na rovný 1 milión libier.

 

Rooney je držiteľom viacerých rekordov v anglickej Premier League, ale už  dlhodobo zaostáva za svojou povesťou vychýreného kanoniera a výkonmi nepresvedčil ani na európskom šampionáte vo Francúzsku v drese Anglicka. Ak Rooney zohľadní veľkorysé finančné možnosti čínskych klubov  a dlhodobo klesajúcu formu, jeho odchod z Old Traffordu by sa mohol zdať ako logický. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies