Cieľom amerických útokov je ropná infraštruktúra Islamského štátu

NETKY.SK • 14 November 2015, 08:27 • 2 min
Cieľom amerických útokov je ropná infraštruktúra Islamského štátu

WASHINGTON - Letecké útoky, ktoré koalícia vedená Spojenými štátmi uskutočňuje v Sýrii, výrazne oslabili schopnosť extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) financovať svoju činnosť. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na dnešné vyhlásenie amerického ministerstva obrany.

slovakia

left justify in out

Najnovšia vzdušná operácia nazvaná Prílivová vlna II sa zameriava na ropnú infraštruktúru v okolí mesta Dajr az-Zaur, z ktorej podľa odhadov plynú Islamskému štátu dve tretiny ziskov z predaja ropy, uviedol dnes na pravidelnom brífingu Pentagónu jeho hovorca Steve Warren.


"Sme presvedčení, že prerušením dodávok ropy môžeme urýchliť zničenie Islamského štátu," povedal Warren, pričom dodal, že prvé vzdušné útoky proti ropnej infraštruktúre IS sa uskutočnili 21. októbra a odvtedy došlo k ich zintenzívneniu, čo spôsobilo "výrazné oslabenie" schopnosti militantov získavať finančné prostriedky.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies