Cibulková tvrdí: "Pri mečbaloch som zahrala výborné lopty"

NETKY.SK • 3 September 2010, 07:27 • 2 min
Cibulková tvrdí: "Pri mečbaloch som zahrala výborné lopty"

Cibulková tvrdí: "Pri mečbaloch som zahrala výborné lopty"

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Dominika Cibulková ušla z piatich mečbalov a po obrovskej dráme sa prebojovala už do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V infarktovom dueli 2. kola plnom zvratov si poradila s Ukrajinkou Katerynou Bondarenkovou za 193 minút v troch setoch 6:2, 5:7 a 7:6 (7). Cibulková prehajdákala náskok 6:2, 4:1 a v rozhodujúcom dejstve čelila za stavu 3:5 trom mečbalom, odvrátila ich však a vynútila si tajbrejk. V skrátenej hre prehrávala 4:6, no odvrátila ďalšie dva mečbaly a napokon sa tešila z víťazstva.  
Cibulková na dvorcoch vo Flushing Meadows vyrovnala svoje doterajšie maximum z roku 2008 a pridala sa tak k Daniele Hantuchovej, ktorá postúpila do 3. kola v stredu po víťazstve nad domácou Američankou Vaniou Kingovou. V dueli o postup do osemfinále nastúpi Cibulková v sobotu proti španielskej kvalifikantke Lourdes Dominguezovej Linovej. Cibulková má v New Yorku vďaka postupu medzi elitnú tridsaťdvojku už teraz istú prémiu 50.000 dolárov a 160 bodov do svetového rebríčka WTA. Vlani na záverečnom podujatí veľkej štvorky neštartovala pre únavovú zlomeninu rebra.
Cibulkovej vyšiel úvod stretnutia s Katerynou Bondarenkovou, keď v druhom geme prelomila podanie Ukrajinky a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 3:0. Slovenka bola v dueli proti premožiteľke ôsmej nasadenej Číňanky Na Li na dvorci aktívnejšou hráčkou, kvalitne podávala i returnovala a prvý set získala za 37 minút jednoznačne vo svoj prospech. Za stavu 5:2 premenila pri súperkinom servise v poradí tretí setbal. Väčšina gemov bolo vyrovnaných, no Cibulkova skvele zvládala koncovky.
Na začiatku druhého dejstva si Cibulková vybudovala náskok 4:1 a bola na najlepšej ceste postúpiť do 3. kola.'Bondarenková ale nezložila zbrane, vyrovnala na 4:4 a pri podaní Slovenky viedla 30:0. Cibulková deviaty gem ustála, no Ukrajinka potom získala tri hry za sebou a vynútila si tretí set. V ňom sa Bondarenková po potvrdení brejku v Tildenovom geme ujala vedenia 5:3 a pri Cibulkoej podaní viedla 40:0. Nevyužila však ani jeden z troch mečbalov, Cibulková následne vyrovnala na 5:5 a o osude dramatického dueiu napokon musel rozhodnúť tajbrejk. V ňom prehrávala Cibulková už 4:6, no odvrtáila ďalšie dva mečbaly a napokon dotiahla duel do víťazného konca. ZA stavu 8:7 premenila v poradí druhý mečbal.
Cibulková po triumfe nad Bondarenkovou žiarila spokojnosťou. "Je to jedno z najcennejších a najťažšie vybojovaných víťazstiev v mojej doterajšej kariére. Ešte si stále plne nevedomujem, aký to bol ťažký zapas. Bolo to ako na húpačke, viedla som 5:2 a 4:1, no potom som  prestala hrať agresívne a ona sa chopila šance. Veľmi si cením, že v takých ťažkých podmienkach a pri takom skóre, aké bolo v treťom sete, sa mi podarilo tento duel ešte vyhrať. V rozhodujúcom dejstve to bol nový zápas, ona bola naspäť v hre a mala päť mečbalov. Pri všetkých som však zahrala výborné lopty, nič som jej nedarovala. Som strašne šťastná, že sa mi to podarilo otočiť, veľmi mi to pomôže psychicky. Myslím, že som si dnes za obrovskú bojovnosť zaslúžila vyhrať," povedala pre TASR Cibulková, pre ktorú je ďalšia súperka neznámou. "Proti Dominguezovej Linovej som nikdy nehrala a neviem, čo mám od nej čakať. Určite sa bude snaťiž udržiavať loptičku v hre a rozbiť ma nejakými slajzami. Musím sa dať po náročnom maratóne s Bondarenkovou dokopy a v 3. kole podať maximálny výkon," dodala Cibulková, ktorú vo štvrtok ešte čakalo 1. kolo štvorhry po boku Rusky Anastasie Pavľučenkovovej.  
ženy - dvojhra - 2. kolo:
Dominika CIBULKOVÁ (SR) - Kateryna Bondarenková (Ukr.) 6:2, 5:7, 7:6 (7)

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies